ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ

 

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι

10 γρ. Αλάτι

40 γρ. Μπέικιν

100 γρ. Ζάχαρη

20 γρ. Κονιάκ

50-75 γρ. Λιναρόσπορο

300 γρ. Βούτυρο

400 γρ. Νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά
2. Κόβουμε σε τεμάχια βάρους 35 γρ περίπου και τα πλάθουμε σε κριτσίνια
3. Τα χαράζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί
4.  Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά και τα κριτσίνια είναι έτοιμα

Το αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι από την άλλη έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη πράγμα που το καθιστά πιο εύπεπτο από άλλα άλευρα. Επιπλέον, έχει διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών, διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών και υψηλή περιεκτικότητα στο αμινοξύ, λυσίνη και στις βιταμίνες A, B, C και Ε. Ακόμη έχει υψηλή περιεκτικότητά σε μαγνήσιο, καθώς περιέχει έως και 40% περισσότερο από τα υπόλοιπα δημητριακά.