Ο Μελάς Γιαννιώτης είναι μία ιδιόμορφη φύση ανθρώπου. Ανήσυχο πνεύμα, αεικίνητος, πολυσύνθετος, πολυεργατικός και πολυδημιουργικός. Από μικρός και αδιαλείπτως σκέπτεται, εργάζεται, δημιουργεί και καινοτομεί. Ακούραστος, ασυμβίβαστος και επίμονος. Γεννήθηκε στη φύση, έζησε στη φύση, παιδεύτηκε, ψήθηκε και αυτοδημιούργησε σε πολλά και σε πολλούς τομείς.

Έχοντας ήδη διαγράψει μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία πολλών ετών, ως ιδρυτής και Πρόεδρος του καταξιωμένου και κερδοφόρου Ομίλου Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, δεν εφησυχάζει επαγγελματικά, δεν «αναπαύεται στις δάφνες του». Συνεχίζει και φροντίζει για τις ανάγκες και τις επιταγές του σύγχρονου Έλληνα Καταναλωτή τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στρέψτε την προσοχή σας και αγαπήστε τα αγνά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Γνωρίστε και αξιολογείστε τα πολύτιμα αγαθά που έχει να μας προσφέρει η δική μας παντοδύναμη φύση. Τροφή, νερό, ενέργεια, είναι τα τρία βασικά και εδώ είναι το μέλλον και η ζωή μας».

Έτσι, το έτος 2007, δίχως να χάσει πολύτιμο χρόνο, θέτει σε εφαρμογή τα σχέδιά του και προβαίνει στην υλοποίηση του εγχειρήματός του. Ιδρύει την πολυμετοχική εταιρία ΓΕΒ (Γενική Επιχείρηση Βλάστης) στην ορεινή Βλάστη Κοζάνης, που και είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Εργάζεται και ο ίδιος χειρωνακτικά στις μεγάλες φυτείες αρωματικών και θεραπευτικών φυτών που δημιουργεί, αλλά δεν βρίσκει μιμητές και πρόθυμους να εργασθούν στην ύπαιθρο και στο βουνό, πρώτα για την δική τους υγεία και ευζωία. Πολλές αντικειμενικές δυσχέρειες και ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε όλες τις ορεινές περιοχές, τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει το σχήμα και την πολυμετοχική σύνθεση της ΓΕΒ, όχι όμως και την αναπτυξιακή προσπάθεια στον, από την φύση, ευλογημένο τόπο και περιοχή του.

Έτσι και από πολλών ετών την όλη δημιουργική προσπάθεια τη συνεχίζει δια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Εμποροτεχνικής ΑΕ, στην οποία η ΓΕΒ αποτελεί ενεργό τμήμα Διατροφής και Ενέργειας με πρωτεργάτη πάντα τον ίδιο. Τώρα προσθέτει και την εμφιάλωση νερών και αναψυκτικών μας, νέα επένδυση  κεφαλαίων δια της νέας Εταιρίας του «ΝΕΡΑ ΒΛΑΣΤΗΣ Α.Ε.».

Η χρήσιμη συμβουλή που δίδει προς κάθε ενεργό και δραστήριο άνθρωπο, είναι:

«Μάθε να δουλεύεις και να δημιουργείς για σένα. Και αν δεν μπορείς, γίνε πιστός και αφοσιωμένος, σε όποιον μπορεί. Σίγουρα θα κερδίσεις και θα μείνεις στον τόπο σου αποφεύγοντας το διεθνές τρελοκομείο, όπου όλοι στρέφονται εναντίον όλων» για να επιβληθεί ο ένας και άλλος κανένας.

Αυτή η συμβουλή-προτροπή του είναι το απλό μυστικό επιτυχίας και σιγουριάς στις σημερινές και αυριανές δυσκολίες της ζωής του κάθε ανθρώπου επί γης και όπου θα επιζήσουν όσοι παράγουν και διαθέτουν δική τους τροφή, νερό και ενέργεια!

Εκεί οδήγησε και οδηγεί ολοταχώς το απάνθρωπο διεθνές τρελοκομείο.  

Όλα τα άλλα είναι ορατά στρατηγήματα του συγκεντρωτικού πλούτου που οδηγούν στην καταστροφή και εξαφάνιση εξαρτημένων και στερούμενων αγαθών επιβιώσεως Λαών και Κρατών, που ως μη αυτάρκης ο Υπερπληθυσμός της γης, δεν θα έχουν τροφή, νερό και ενέργεια για να επιζήσουν.

«Αυτές οι τρομακτικές Αλήθειες είναι ορατές παγκοσμίως και μόνον τυφλοί στο Νου δε συμφέρει να βλέπουν», λέγει και διδάσκει πάντα και παντού.