ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι
400 γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουτ γλυκού αλάτι
1 κουτ γλυκού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με την μαγιά και ανακατεύουμε
Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το νερό και διαλύουμε το αλάτι, την ζάχαρη και προσθέτουμε το
ελαιόλαδο
Σε μια λεκάνη βάζω το νερό που μέσα έχω διαλύσει το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και
σταδιακά ρίχνω το αλεύρι
Ανακατεύω στην αρχή με ένα κουτάλι και στην συνέχεια όσο η ζύμη μας σφίγγει συνεχίζω με το
χέρι έως ότου να πάρει όλο το αλεύρι
Η ζύμη μας δεν θα είναι συμπαγής αλλά θα είναι ένας σφιχτός πολτός (Λίγο πιο πηκτός από την
ζύμη του κέικ)
Αδειάζω την ζύμη μου σε μια φόρμα και την τοποθετώ στον φούρνο στην χαμηλή σχάρα στους 50
βαθμούς για 30 λεπτά
Η ζύμη μου μετά τα 30 λεπτά θα φουσκώσει και στην συνεχεία ανεβάζω την θερμοκρασία του
φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνω για 60 λεπτά