ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ  

60 γρ. Ελαιόλαδο

70 γρ. Άχνη ζάχαρη

60 γρ. Χυμό πορτοκαλιού

1 κγ. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (Ακέρωτο πορτοκάλι )

200 γρ. αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι (εναλλακτικά για εύκολο ζύμωμα 100 γρ 70% ΚΑΙ 100 γρ Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι)

1 κγ. baking Powder

½  Μαγειρική σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και προθερμαίνουμε στους 170 βαθμούς τον φούρνο
  2.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι , την άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, και ανακατεύουμε με κουτάλι
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι την σόδα, το baking και ζυμώνουμε
  4. Αφού γίνει μια σφριγηλή ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
  5. Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε
  6. Προσπαθήστε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και βάρος για να ψηθούν όλα το ίδιο
  7. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 170-180 βαθμούς
  8. Αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο, τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως