ΥΛΙΚΑ
60 γρ. Ελαιόλαδο
70 γρ. Άχνη ζάχαρη
60 γρ. Χυμό πορτοκαλιού
1 κγ. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (Ακέρωτο πορτοκάλι )
200 γρ. αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι (εναλλακτικά για εύκολο ζύμωμα 100 γρ 70% ΚΑΙ 100 γρ Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι)
1 κγ. baking Powder
½ Μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και προθερμαίνουμε στους 170 βαθμούς τον φούρνο
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι , την άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, και ανακατεύουμε με κουτάλι
- Ρίχνουμε το αλεύρι την σόδα, το baking και ζυμώνουμε
- Αφού γίνει μια σφριγηλή ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
- Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε
- Προσπαθήστε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και βάρος για να ψηθούν όλα το ίδιο
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 170-180 βαθμούς
- Αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο, τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως