Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ
Τι γνωρίζουμε για το ψωμί μας, τις φυσικές τροφές και τα φάρμακά μας;
Λέγεται και γράφεται ότι ο μεγάλος και φιλόμουσος Βασιλιάς της μίας αρχαίας Μακεδονίας Αρχέλαος (413-399 π.Χ) είχε καλέσει στην περίλαμπρη νέα πρωτεύουσά του Πέλλα (αντί των μέχρι τότε Αιγών) όλους τους διαπρεπείς Πνευματικούς και Καλλιτέχνες του κόσμου, που τους επιχορηγούσε και τους τιμούσε πλουσιοπάροχα.
Παραδοσιακά μυστικά για τα άλευρα ολικής άλεσης
Οι παλιές νοικοκυρές επέμεναν κα ζητούσαν άλευρα Υδρόμυλου, ακριβώς επειδή το ψωμί ήταν νοστιμότερο και κρατούσε περισσότερο, χωρίς να ξεραίνεται γρήγορα και να τρίβεται.
Πέτηλα – Πέτουρα:
Ο βασιλιάς των ζυμαρικών!
«Πέτηλον», έλεγαν το ανοιχτό φύλλο ζύμης.
«Πέτουσα», έλεγαν την αρτοποιούσα.
«Πέτουσιν», έλεγαν την εργασία των αρτοποιών.
Και: «Καλόν πέτεσθε πράξεως καλής τόδε».